(0 izdelkov) -

V košarici še nimate artiklov

O nas

Hrana je eden od temeljev našega življenja, zdravja, dobrega počutja in medčloveških odnosov. Naš odnos do hrane in sestavin, iz katerih je sestavljena, odraža naš odnos do narave, okolja, družbe in nas samih. Kar "dajemo vase" to bomo postali! Vsaka priložnost, da izberemo zdravo, kakovostno in ekološko pridelano hrano, ki prihaja izpod skrbnih in marljivih rok slovenskih kmetov, je zlata priložnost!

Z namenom podpiranja in vzpodbujanja teh načel in vrednot smo se povezali: nosilec projekta Zveza joga društev Slovenije, ki organiziramo vadbo joge v 93 krajih www.jvvz.org, društva Joge v vsakdanjem življenju Novo Mesto, Ljubljana in Kranj ter Letni časi, ki zadnjih 5 let razvijamo inovativne poslovne modele in rešitve ter organiziramo naročanja pridelkov. Zasnovali smo pilotni projekt naročanja in dostave ekološko pridelane hrane z lokalnih kmetij, ki ga v tej fazi izvajamo začasno na obstoječi rešitvi spletnega naročanja organizatorjev Letni časi.
V projektu povezujemo podeželja z mesti, kmetije z družinami in ljudi z naravo ter delujemo na način vsestranskih koristi (win-win-win). V skladu s kulturo neizkoriščanja, trajnostnostim življenskim slogom in prosto uporabo tehnologij se zavzemamo za:

  • aktivno sodelovanje vseh deležnikov,
  • ozaveščanje na področju zdravja, prehrane, etike in kulture,
  • razvijanje kakovosti bivalne kulture s krepitvijo medsebojnih odnosov, 
  • sožitje med mestom in podeželjem in
  • medgeneracijsko povezovanje.

Z razumnim načrtovanjem želimo zmanjševati stopnje tveganja ter zagotavljati kakovostne pridelke za pošteno ceno vsem udeleženim. 

Ob uspešnem zagonu projekta na treh pilotnih lokacijah, bomo ponudbo širili tudi v druge kraje.

 

Pridružite se nam!